Om & kontakt

Välkommen till Unga vuxna - en blogg om böcker för unga vuxna!

Jag som skriver heter Maria och jag struntar fullkomligt i hur gammal du är och om du kallar dig ung, vuxen eller ung vuxen. Själv har jag inte en enda ungdomsrabatt kvar men läser fler ungdomsböcker nu än jag gjorde när jag var tonåring.

På den här bloggen skriver jag om böcker. Böcker jag läst och böcker jag vill läsa.

Allra helst läser jag bra böcker. Med bra böcker menar jag böcker av Sarah Dessen, John Green, Melina Marchetta, Rainbow Rowell, E. Lockhart, Jaclyn Moriarty... För att nämna några. Och böcker om döda föräldrar (men syskon och kompisar går också bra).

Det blir mest böcker på engelska då det jag gillar bäst är amerikansk och australisk YA (Young Adult fiction). Ibland finns de översatta till svenska, men ofta inte. Om du gräver i arkivet kan du också hitta några svenska ungdomsböcker.

Vad läser jag inte? Dystopier, fantasy, paranormal och sånt. Jag har aldrig riktigt fastnat för det så det här är bokbloggen där contemporary regerar. Men innan någon svimmar av chock - jag älskar Harry Potter, hatar inte Twilight och slukade Hungerspelen.

KONTAKT
För det första får du gärna kommentera mina inlägg. Det händer att jag svarar.
Vill du säga något hemligt eller få min adress så att du kan skicka presenter?
Maila mig på den här adressen:
maria_ungavuxna[at]hotmail.com

2 kommentarer:

 1. Hej Maria!
  Jag heter Taliah och har skrivit en bok som heter 'Saga Swärd - Omskakare och världsresenär' som riktar sig till åldrarna 12 och uppåt. Den kom ut på Vombat förlag i höstas, just nu skriver jag på uppföljaren 'Athenais Amazoner'.
  Du säger att du inte gillar fantasy, men kanske vill du ge denna en chans ändå..? Jag kanske kan locka dig med att det handlar om en tjej vars tvillingbror har dött ;) Tycker det är schysst att du vill stötta svenska författare och håller med dig att ungdomslitteratur är det roligaste och mest givande att läsa.
  Hoppas du vill ge min bok en chans, och kanske skriva något om den på din blogg?
  Mig kan du nå bla här: http://www.facebook.com/SagaSward
  Tyvärr har jag inte resurser nog att skicka ut recex, men om du är intresserad så kan du mejla mig så skickar jag inlagan.
  Mvh //Taliah

  SvaraRadera
 2. Hej Maria och andra läsare!
  "Mitt i nuet, mitt i evigheten" är en roman för unga vuxna. Berättaren är en tjej på 17, en annan huvudperson är Tomas som nog är runt 20 och Peter som är medelålders. Dessutom förekommer pensionärer och två hundar. Den finns som tryckt bok och e-bok på en del bibliotek, kan bli fler ställen om inköpsförslag. Passar för bokcirklar, förslag på samtal http://kommenteramittinuet.blogspot.se/
  Vänliga hälsningar, Marie (Bibliotekarie som skrivit denna bok eftersom jag tyckte det saknades en lättläst med djup.)

  SvaraRadera