lördag 15 juni 2013

Tre saker. Till exempel Marchetta.

1. Den första av mina tre saker är MÅNGA SAKER. Jag har många saker. Jag försöker att inte ha många saker, men det har jag tydligen ändå. Extra tydligt blir det nu när jag håller på att flytta. Därför blir jag så glad för varje sak jag kan göra mig av med. Jag har till exempel kunnat slänga två par trasiga strumpor (den lättnaden!) och två krukväxter jag tagit livet av. Dessutom har jag skickat iväg en av mina böcker till en bättre behövande och lämpat av ytterligare några hos Myrorna. Men så är jag så korkad att jag går och köper KLÄDER. Vad är det för fel på mig? Men ett av plaggen utgav sig för att vara en perfekt T-shirt och den var faktiskt skön.

2. Jag förstår att ni alla väntar på att få gratulera till min examen och se den episka bokbeställning jag gjort för att fira att jag är klar med skolan? Tyvärr får ni vänta lite till. Jag har inte haft någon bra vår. Så kan vi säga. Och jag har inte skrivit min uppsats. Jag bara kunde inte. Jag trodde att jag kunde och att jag visste vad jag ville göra, men nej. Det är lite som att hela osäkerheten och ovissheten inför framtiden fått min hjärna att gå i baklås och jag har behövt ta ett steg tillbaka för att komma tillbaka med rätt energi och arbetsförmåga. I sinom tid.

3. Marchetta. På måndag. Hur kan vi redan vara där? Hjälp! Jag har alltså bestämt mig för att åka dit. Kan Marchetta komma hit från Australien kan väl jag ta mig från Borås till Stockholm liksom. Jag är supernervös men exalterad.
Johanna undrar om någon vill ses på måndag och göra sällskap så, om någon annan än Johanna läser det här, vill du? Eller vill du bara säga hej? Gör't. Jag är sparsam med att visa mitt ansikte på webben och jag vet inte om jag kommer bryta den linjen innan måndag, men du kan känna igen mig på nejlikan i knapphålet. Hm, nej, kanske inte. En  svart tygkasse från Landskrona stadsbibliotek är nog bättre. Alla människor springer ju omkring med nejlikor i knapphålet nuförtiden. Dessutom har jag inte bestämt vad jag ska ha på mig så vet inte om jag kommer ha något knapphål. Det känns som man vill vara uppklädd. Festligt tillfälle, ni vet. Eller bara en perfekt T-shirt.

Vi ses (kanske)!

3 kommentarer:

 1. Hej! Om jag förstår saken rätt så pluggar du till bibliotekarie i Borås? Skulle du ha något emot att berätta lite om programmet och så för mig? Jag har nämligen sökt det nu till hösten och känner mig så himla nervös och osäker och allt sånt, och det vore så himla snällt om du ville berätta lite om det bara :)

  SvaraRadera
 2. Toppen då vet jag vad jag ska hålla utkik efter. Jag har ljusblått på mig idag och kommer vara på trappan vid Debaser Medis (Medborgarplatsen) och vänta sen.

  SvaraRadera
 3. Då ska jag spana efter en tygkasse från Landskrona stadsbibliotek : )

  Tänkte gå till bibblan kl. 18 och ta plats. Om du är med Johanna kommer jag se dig. Annars kan du spana efter en som är jättetråkigt klädd i svart t-shirt, svarta byxor och en vit kofta. Men jag har en fin tygkasse som är beige med ett hmmm flickhuvud och överkropp på. Ha ha låter galet, en flicka med svart hår och glasögon, samt skjorta på överkroppen.

  Kom på på väg till jobbet att jag eg. också hade velat ha något festligare på mig...

  Vad spännande det ska bli att höra Melina!

  SvaraRadera