lördag 8 juni 2013

Sommarläsning

Folk! Det är sommar! Jag har varit ute i solen och bränt mig. Inte ens tungan klarade sig, men det berodde i och för sig på te. (Solskydd är din vän och låt teet svalna lite innan du stoppar tungan i det.) Nu ska inte detta inlägg handla om min röda näsa och mina kliande ben (men min näsa är röd och mina ben kliar) utan om läsning!

Lyckligtvis taggade Jennifer ALLA som inte gjort sommarläsningsenkäten så jag kände mig manad. Annars hade ni fått en omänskligt lång lista innehållandes alla böcker jag inbillat mig att jag hinner läsa i sommar. Istället gör vi så här:

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
JUST ONE DAY av Gayle Forman
THE GIVER av Lois Lowry
VI ÄR INTE SÅDANA SOM I SLUTET FÅR VARANDRA av Katarina Sandberg
DARK PLACES/MÖRKA PLATSER av Gillian Flynn
ATTACHMENTS av Rainbow Rowell

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Ugh, THE REFORMED VAMPIRE SUPPORT GROUP som jag har hemma för andra gången och måste lämna in nästa vecka.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
På tåget till och från roliga saker. Ute på däck på någon färja (i solsken, lagom blåsigt och väl insmord i solskydd). På altanen utanför mitt sommarhus på den amerikanska östkusten. (Det var väl okej att fantisera fritt hoppas jag?)

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa i sommar?
På balkongen hemma hos mina föräldrar. Eller i sängen hela natten tills det börjar ljusna och fåglarna vaknar. (För att citera mig själv från förra sommaren.)

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag hoppas mycket på THE LUCY VARIATIONS på YA-sidan och VAR BLEV DU AV BERNADETTE eller STÅL på vuxen.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?

Jag skulle begå tjänstefel om jag inte svarade BLUNDA OCH HOPPA eller THE MOON AND MORE, beroende på hur man helst avnjuter sin Dessen, men jag vill också rekommendera en av mina favoriter från förra året. Den australiska godbiten GRAFFITI MOON av Cath Crowley som utspelar sig natten efter skolavslutningen och har en del gemensamt med NICK & NORAH men är hundra gånger bättre.

7. Strand eller hängmatta?
Är stranden min privata där jag sitter ensam i en solstol under ett parasoll med sand mellan tårna? För då skulle jag abso... Nähä? Slut på fantiserandet? Hängmatta då.

8. Deckare eller roman?
Många somrar var deckartid för mig, men sen tog Agatha Christies böcker slut och sen dess har det varit romaner. Under sommaren såväl som under resten av året. Men några fler vuxenromaner under sommaren hoppas jag.

9. Favoritgenre?
c-o-n-t-e-m-p-o-r-a-r-y Y-A. Så här under sommaren passar det ju extra fint med beach lit. Se sommarhus, amerikanska östkusten.

Tagga 3 andra:
Johanna - känner du för att dela med dig av dina tankar kring sommarens läsning?
Malin - jag hoppas att du börjar hitta tillbaka till läsningen och att du har en bokig sommar framför dig!
Man - kanske en liten somrig enkät kan vara en fortsättning på din mjuka och ack så välkomna återkomst?
1 kommentar:

  1. Tack så hemskt mycket för taggen. Jag gillar verkligen att bli utmanad. Jag ska inspektera bokhögen och återkommer med mina svar imorgon. men Vi är inte sådana som i slutet får varandra återfinns även på min lista sedan innan.

    SvaraRadera