tisdag 6 augusti 2013

Diverse uppdateringar: bokhögen har krympt!

Let's börja från början, shall we?

I januari nämnde jag några författare jag ville läsa i år och så här drygt halvvägs in på året kan det vara på plats med en avstämning. Av de fyra författare jag ville läsa för första gången har jag bara läst Lauren Myracle. Men det är i och för sig  inte så bara. SHINE var betydligt mer min bok än jag förväntat mig. (Dessutom har jag haft en Aidan Chambers hemma och börjat på en Lisa Schroeder, men det räknas knappast.)

Återbesök har jag gjort hos Jessi Kirby och Terra Elan McVoy och jag står fast vid att jag vill läsa mer av Crowley och Eulberg. (Har jag tjatat tillräckligt om hur bra Crowleys GRAFFITI MOON är?) Men Jennifer Echols? Life's too short.

Kaosutmaningen? Rullar på fint. Ser inga problem med att klara målet och fortsätter kanske även när det är avklarat. Uppdateras löpande.

Min önskelista? Nu senast läste jag ut Lois Lowrys THE GIVER vilket innebär att jag bara har fem olästa böcker kvar av de 26 jag önskat mig. Två av dem äger jag och de andra tre avvaktar jag lite med. Det är med andra ord snart dags att fylla på i listan!

Annas bucket list... Ehrm. Den går också bra. Jag har gjort massor av saker på listan, men har bildbevis för väldigt få. Men jag tänker på listan! Och ser till exempel fram emot en tidig cykeltur.

Till slut har vi då bokhögen jag presenterade i juni. Då var den 47 cm och idag är den 14,5 cm.

Stackars BOB blir visst aldrig läst.

Nästan alla avskalade centimeter beror dessutom på att jag läst böckerna. Utom KAFKA PÅ STRANDEN som jag tappade suget efter och egentligen mest tänkt läsa för att klara kaosutmaningens "läs en bok med annat originalspråk än svenska/engelska", men sen läste jag STÅL och kom på att italienska också funkar. Dessutom har jag lånat ut MÖRKA PLATSER till mamma men den borde egentligen vara kvar i högen.

Jag har varit bokhögen väldigt trogen. Ungefär som när man sommarlånar från biblioteket och i juni bär hem några kilo böcker som ska räcka till skolstarten/filialöppningen trots att jag haft tillgång till bibliotek. Till exempel har jag lånat hem VAR BLEV DU AV BERNADETTE och just nu läser jag VI ÄR INTE SÅDANA SOM I SLUTET FÅR VARANDRA.

(Och för alla som undrar hur det går med mitt oplanerade sommarprojekt att se om Buffy: jotack, det går bra. Tre säsonger avklarade på en dryg vecka och nu försöker jag pausa lite innan jag hoppar på säsong fyra eftersom det är den sista jag har hemma och det känns dessutom som ett naturligt ställe att pausa på. Dessutom innebär mindre Buffy mer lästid. Så det är väl bra.)2 kommentarer:

  1. Hejhej! Såg att du var med och tävlade om Stad av skuggor. Jag tänkte bara säga att jag har två stycken som jag byter bort eller säljer. :)

    SvaraRadera
  2. Heja Maria! Ska bli spännande att se vad du tyckte om Vi är inte sådana som i slutet får varandra sen.

    SvaraRadera