tisdag 31 december 2013

Jaha? En tillbakablick.

Det var alltså 2013 det här? Var det inte ungefär två minuter sedan jag plitade ner några kloka men impulsiva nyårslöften inför det nya året 2013 och sen inte uppfyllde dem för fem öre? (Hade jag fått mer än fem öre hade det kanske gått bättre?)

2013 har inte varit lysande på något sätt, men några ljusglimtar ska vi nog lyckas hitta.

bloggandet...
Jag publicerade 94 blogginlägg. Dessutom blev det 6 inlägg här och 19 här.
Jo, alltså, jag startade tydligen två bloggar utöver den här. Främmande världar var ett roligt format att leka med när jag gjorde tokiga saker som att läsa The Mortal Instruments och Divergent, men det blir nog inte så mycket mer av det äventyret. Trasig kofta hoppas jag däremot ta tag i under det nya året.

Det svaga bloggandet är ett resultat av min svaga läslust. Nu i höst har jag inte känt något sug efter nya böcker och det blir svårare att blogga entusiastiskt då.

läsandet...
Jag började året med att läsa om The Fault in Our Stars för att få en fin start på läsåret, men sen suddade jag ut hela den positiva effekten genom att dyka in i new adult-världen. Ooops.

Årets stora favoriter läste jag kort efter i varandra i mars


Eleanor & Park och Code Name Verity. Absolut två av mina bästa läs någonsin. Rainbow Rowell är årets stora författarcrush och jag läste hennes andra böcker med stor behållning, medan Elizabeth Weins Verity-kompanjon Rose Under Fire fortfarande är sorgligt oläst.

Annat som förtjänar att omnämnas:

  • jag läste och gillade några vuxenböcker. Till exempel Sisterland, Stål och Mörka platser.
  • jag hittade tillbaka till Jaclyn Moriarty
  • jag läste bra amerikansk YA i början av sommaren men har inte skrivit om den. (Vad är då meningen med den här bloggen? Geez.) Däribland böcker av Sarah Dessen och Sara Zarr. (!!!) Så jag ser lite omläsning i kristallkulan för att göra dem rättvisa.
  • (å andra sidan läste jag om Laura Buzos Love and Other Perishable Items just för att kunna ge den ett genomtänkt omdöme, men sen blev det inget i alla fall. Tredje gången gillt?)
  • jag läste några bra svenska ungdomsböcker (men inte så många som jag skulle vilja) som Ge mig arsenik och Sjutton år och skitsnygg
Jag hade som plan att bekanta mig med några utvalda författare och återbesöka några andra. Det gick bra såtillvida att jag gillade Lauren Myracles Shine väldigt mycket och insåg att jag nog inte ville läsa mer av några andra författare. Lisa Schroeder kan jag dock tänka mig att läsa igen efter att ha läst Chasing Brooklyn.

Sista boken det här året är A.S. Kings Please Ignore Vera Dietz. Hinner jag 250 sidor innan midnatt? Eh... Om jag slutar skriva nu kanske. Och låtsas att jag bor i en annan tidszon.

Vi ses imorgon! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar