onsdag 1 januari 2014

Böcker jag vill läsa 2014

närmast: The Impossible Knife of Memory av Laurie Halse Anderson. Ges ut nu i dagarna och är en av vinterns största för mig.

Av författaren till böcker som Speak/Säg något och Wintergirls kan man förvänta sig tuffa ämnen och hon brukar tackla dem så bra. Den här gången blir det PTSD och krigsärr och försök till normalt liv efter år av kringflackande. Låter spännande!

mest oväntade (men ändå inte): tänkte läsa The Lumatere Chronicles i år. Fantasy men av Melina Marchetta och jag har (naturligtvis) inte hört annat än gott om den trilogin. Får bli årets ickecontempoprojekt!

omläsningar: Jag har räknat och det har visat sig att jag vill läsa om ungefär en miljard böcker, men jag ska försöka låta bli. Se nu inte det som något löfte att inte läsa om några böcker alls för där har vi ett ohållbart nyårslöfte om något, men jag ska försöka begränsa mig.

mest efterlängtade: We Were Liars av E. Lockhart. Tokhyllad av alldeles för tidiga förhandsläsare och jag ser ingen anledning att misstro deras omdöme. Lockhart är definitivt en av mina favoritförfattare och skriver så sjukt coola och smarta böcker. (Men det viskas att den eventuellt kan vara bättre än The Disreputable History of Frankie Landau-Banks och det är stora ord.)  I maj!!!


också efterlängtad: To All the Boys I've Loved Before av Jenny Han. Det finns i och för sig inga gränser för hur många gånger jag kan läsa om Hans sommartrilogi, men ändå kul med en ny bok som är bara hennes. (Har inte läst hennes samarbete med Siobhan Vivian men kanske borde?)

sommarböcker: Omslagen till sommarböckerna började ramla in under hösten i Boktyckes nyheter och jag såg betydligt fler jag vill läsa än förra sommaren. Men det sparar vi till ett senare tillfälle tror jag!

svenska: Jag vill läsa fler svenska ungdomsböcker detta år för det var väldigt skralt förra året. Men jag låter den här bloggen vara anglo och tar de svenska på den andra så vänta er den här typen av inlägg även där för att hantera svenskt och vuxet. Om ni gillar sånt.

ÄNTLIGEN! Ny bok av Jandy Nelson i september enligt hennes twitterbio: I'll Give You the Sun. Har ingen aning om vad den kommer handla om, men det spelar ingen roll efter en bok som The Sky is Everywhere/Himlen börjar här, eller hur?

Det var några stycken, men fler lär dyka upp längs vägen.
Vad ser du fram emot att läsa i år?


1 kommentar:

  1. Hurra för att både Jenny Han och Jady Nelson kommer med nytt!!!

    SvaraRadera