fredag 4 april 2014

Saker ni redan pratat om

Några saker som hänt i år:

Eleanor & Park...

... fick en av silvermedaljerna när årets Printz Award delades ut. (Guldmedaljen gick till Midwinterblood av Marcus Sedgwick och den förtjänar säkert utmärkelsen, men jag känner inte riktigt suget. Sedgwicks Revolver fick en silvermedalj för några år sedan.)

... har kommit ut på svenska! Grattis Sverige!

... ska kanske, eventuellt, möjligtvis bli film med manus av Rainbow Rowell själv!

TFIOS - the movie

... har en trailer som jag halvblundade mig igenom, men folk verkar hoppfulla? Jag tycker alltid att dessa förhandstittar är för långa och avslöjande och man fick väl typ en glimt av alla viktiga scener. Men det är kanske bara för att jag läst boken? Vilket samtidigt borde innebära att det inte gör mig något hur mycket de avslöjar för jag vet ju redan allt? Jag vet inte. Den stora frågan är väl hur det blir med den svenska hiphopen.

... har premiärdatum världen över. 22 juni i Sverige? Really? Söndagen midsommarhelgen? USA-premiären är på Sarah Dessens födelsedag, 6 juni (lätt att komma ihåg), men visst är det frestande att åka till Amsterdam och gå på bio redan den femte? Holländarna är ju bra på engelska så jag antar att de inte dubbar filmer där? Om man nu vill se filmen.

Sherlock...

... kom och gick i en långsam blinkning. Det kändes som en enda lång present till fansen som väntat och slutet... . Slutet.

... hade Sharon Rooney i en liten shippande roll i första avsnittet, vilket leder oss till andra säsongen av My Mad Fat Diary som också kommit och gått. Heliga ko. Det är en serie ni behöver titta på.

Veronica Mars-filmen...

... existerar och Sarah Dessen var på premiären som Kristen Bells date. (Jag blir så löjligt glad-på-riktigt när fina saker händer henne. Som när hon fick vara med i Good Morning America och så var det något med Lauren Graham på twitter. Och, just det, när hon visade sin gravida mage för första gången. Tårglad.)

... tänkte jag se i helgen och jag har lyckats missa alla omdömen om den så det ska bli spännande.

(Jag ska inte länka till videon där Kristen Bell livesjunger "Do you wanna build a snowman" med Annas alla röster för den har ni säkert redan sett och jag försöker att inte gasta just Do you wanna build a snowman var sjätte sekund. Det är vår nu!)

(Eller förresten... HÄR! Klicka på egen risk och allt sånt.)


1 kommentar:

  1. TFIOS-filmen kommer jag inte våg se. Jag har svårt att skilja bok och film och boken är så bra att jag inte tror de kan göra den rättvisa. Och Frozen, vilken underbar film!

    SvaraRadera