lördag 28 juli 2012

Bokbloggsjerka 27-30 juli: bäst och sämst

Den där jerkan var ju inte så farlig! Veckans fråga känns ganska lätt att besvara så jag ger den en vecka till, minst. Vill du haka på eller fattar du inte vad jag svamlar om? Läs instruktionerna i Annikas litteratur- och kulturblogg!

Veckans fråga:
Vilken är den bästa respektive sämsta bok du hittills har läst i år?

Jag måste tänka till lite innan jag svarar för det blir lätt slentrianmässigt. Tycker jag verkligen att x är den bästa boken i år eller har jag bara vant mig vid att tycka det? Men nej, men jo, John Greens The Fault in Our Stars är den bästa boken jag läst i år. Tufft för alla andra som kommer ut med böcker i år att veta att årets bok kom redan i januari. Den tar livet och döden och kärleken på allvar men också med humor. Och den är så jäkla fin.
Kommer på svenska endera dan, Förr eller senare exploderar jag.

Den sämsta: tuff kamp mellan Ung, bög och jävligt kär och Beautiful Disaster. Men jag är inte den som är den. De får dela på sämstapriset! Varsågoda!

4 kommentarer:

 1. Minsann. The Fault in Our Stars är bra. Men inte bäst, enligt mig. En bok som ville för mycket kan jag tycka.

  SvaraRadera
 2. The fault står på min att läsa-lista. Ung, bög och jävligt kär trodde jag var bra, då jag googlade Sandreyo för att recensera hans andra bok (på barnboksprat) såg jag bara idel lovord om Ung, bög.

  SvaraRadera
 3. Håller med om TFIOS, den röstade jag också på i veckans jerka.

  SvaraRadera
 4. Jag hade också "The Fault in Our Stars" som bästa hittills, även om jag hade svårt att välja. Dock gillar jag inte den svenska titeln...

  SvaraRadera