lördag 11 augusti 2012

Bokbloggsjerka 10-13 augusti


Veckans bokbloggsjerka från Annika är en rolig fråga att fundera på. (Vill du veta mer om jerkandet så klickar du bara på Annika så berättar hon mer.)

Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken

Med förbehåll för att man aldrig ska säga aldrig och det där... Just nu känns det väldigt främmande att jag kommer läsa någon av följande böcker:

Fitzwilliam Darcy, Rock Star. Vanligtvis fungerar det så att om jag hör talas om en nytolkning av Stolthet och fördom så läser jag den, men nu har jag stött på undantaget som bekräftar regeln. Boken verkar bara så ugh, urk och fel. Och dålig. Mr Darcy är inte en rockstjärna. Men recensionen från Forever Young Adult är underhållande.

Mörkt rum. Egentligen är det inte så mycket Minette Walters bok i sig som jag har invändningar mot, men när jag öppnade den (efter ett tips jag fick när jag bad om tips om böcker på M) insåg jag att jag verkligen inte vill läsa deckare och krim. Det var som att en fysisk motvilja infann sig. Jag har läst alla Agatha Christie jag hittat men har aldrig känt något sug efter moderna deckare och kriminalromaner. Det tycks inte vara min grej helt enkelt.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Om försök att läsa deckare leder till illamående så får jag någon slags allergisk reaktion av bara tanken på att läsa en bok som "alla" läser och tycker är så vansinnigt rolig. Utslag. Kliande och röda.

Så nu har jag framställt mig själv som pryd, humorbefriad och finkulturellt snobbig som nobbar folkkära genrer och böcker? Hm... Ja, OK, vi säger väl så då.

10 kommentarer:

 1. Nej, då du har ju inte skrivit vilka böcker du istället tänker läsa. :)

  SvaraRadera
 2. Hehe. Kul att läsa folks anledningar till varför man inte vill läsa vissa böcker. Jag förstår hur du känner när det kommer till Hundraåringen... hade nog känt det samma om jag inte hade läst den innan hysterin satte igång. Å det är jag glad för, den är verkligen bra.

  SvaraRadera
 3. Jag skrattade mig igenom recensionen av den första, men nej, inget för min del. Jag har något emot onödigt många sexscener, särskilt om de är fruktansvärt dåligt skrivna och efter en mall som det tycks vara i det här fallet.

  SvaraRadera
 4. Din första bok kommer nog inte jag heller att läsa men däremot de två andra.

  SvaraRadera
 5. Hundraåringen ska jag läsa då den ingår i min samboutmaning men ja, det blir ett antiklimax när så många människor tjatar om en bok.

  SvaraRadera
 6. Dessvärre lider jag av samma allergi mot böcker som är för omtalade och hyllade. Blir helt enkelt för mätt innan jag ens har börjat läsa, av den anledningen har Hundraåringen gått bort för min del också.

  SvaraRadera
 7. Hundraåringen har jag läst, men så väldigt rolig var den inte! Blev besviken på den

  SvaraRadera
 8. Hundraåringen har jag läst. Jag kan väl inte säga att jag ångrar det, men speciellt bra/rolig var den inte. Alltför mycket buskis för mig. Tänk Stefan & Krister.

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig om deckare. De är de ända böcker då som jag bara vill hoppa till slutet, och jag brukar ändå vara väldigt envis med att jag ska läsa klart HELA böcker, och till och med hela serier. Det finns nog inget att göra åt det tyvärr, alla krim- och deckar-författare får helt enkelt leva med det.

  SvaraRadera
 10. Mr. Darcy som rockstjärna? Nej tack.
  Jag kommer inte heller läsa Hundraåringen, inte min grej alls.

  SvaraRadera