fredag 19 juli 2013

En försummad bokbloggs klagan

Mariiiiaaaa, var är du? Tycker du inte om mig längre? Tycker du ens om YA längre? Jag har minsann sett att du är inne på din andra vuxenbok i rad! Vad är det för sätt! Och alla blogginlägg du bara markerar som lästa utan att faktiskt läsa dem och inspireras av andra bloggares tips! Är du inte ens sugen på att hitta nya böcker? Och är det inte en smula respektlöst mot bloggarna som lagt ner tid på sina recensioner?
    Och när tänker DU skriva något som liknar en bokrecension om man får fråga? Är du medveten om att du bara skrivit om en (1) av de 22 böcker du läst sedan mitten av maj (och då var det bara något konstigt spontaninfall att skriva om boken du just läst ut, istället för att som vanligt vänta tills du glömt alla detaljer)? 
    Varför gör du så här mot mig? Vet du hur andra bokbloggar börjat prata? Hur de tittar på mig med sina högdragna miner? "VI består minsann av bokrecensioner. VI har Top Ten Tuesday och Waiting on Wednesday. VI bjuder på smakebitar på söndagar och jerkar varje helg. VI bloggar om Rowlings nya bok och lottar till och med ut den."
    Fattar du hur misslyckad jag känner mig? Det här är inte roligt. Om du tänkt ha bloggsemester får du väl faktiskt hänga upp stängtskylten. Och säga till lite i förväg så att jag kan lägga upp mina semesterplaner och dra till Gotland eller nåt. Hur ska jag få tag på nånstans att bo med så kort varsel har du tänkt dig? Mariiiiaaaa!

Men guuud, jag är här! Förlåt. Men också: är du inte lite onödigt gnällig? Jag är väl knappast den enda som är lite slapp med bloggandet? Det finns förstås de bloggar som uppdateras flitigt, men dem kan du ju inte jämföra dig med! Jag vägrar förresten att tro att de skulle se ner på dig bara för att du har färre inlägg än dem. Bloggare är alldeles för trevliga människor för att låta sina bloggar titta snett på andra bloggar. (Eller har ni något eget liv jag inte vet om? Gotlandssemster till exempel. Var kom det ifrån? Hade du tänkt hyra en stuga menar du? Hur skulle det gå till? Eller måste du se till att ön har wifi? Jag förstår inte riktigt...) Dessutom får du det att verka som att just Nilmas Bokhylla skulle vara otrevlig mot dig genom att länka till Malins tävling, men jag hoppas att det inte var så du menade!

Jag vet att jag är dålig på att läsa bloggar och ännu sämre på att kommentera. Ja, jag markerar väldigt mycket som läst på bloglovin och kanske är det respektlöst mot bloggarna som lagt ner tid, men jag orkar bara inte. Speciellt inte när det är recensioner av böcker som har en # som accessoar. Såna gillar jag bara när de är hashtaggar, inte när de symboliserar del i serie.
Naturligtvis gillar jag YA fortfarande, men det kan ligga något i att jag inte varit så nyfiken på nya böcker. Det är liksom inte så många nya böcker som fastnat. Jag har inte ens blivit riktigt sugen på någon av årets sommarböcker. Roadtripböckerna har mest känns "mäh" och alla "populär/normal/välanpassad/snygg tjej som egentligen är nörd" har inte lockat tillräckligt.

Det här med mina egna recensioner... Jag vet ju att det varit dåligt, men att det varit dåligt? Oops. Jag ska försöka ta tag i det. Scratch that. Jag SKA ta tag i det. Lovar. På hedersord. Svär på min kompletta uppsättning Sarah Dessen och min aussieutgåva av THE PIPER'S SON.

Du. Bloggen. Du kanske inte hinner till Gotland. (Eller det gör du kanske? Jag vet som sagt inte hur det funkar rent logistiskt.) Men jag tänker inte blogga igen förrän måndag så om du vill ta en minisemester i helgen så är det helt okej. Okej?


6 kommentarer:

 1. Jag vet i alla fall att min blogg absolut inte dömer din blogg för att du inte uppdaterar så ofta nu för tiden. Min blogg har sagt att den förstår precis eftersom jag också hade ett uppehåll ett tag och det är okej :) (MEN DU MÅSTE KOMMA TILLBAKA FÖR JAG ÄLSKAR DIN BLOGG,OKEJ?^^)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att höra att din blogg är förstående! Jag tror att min är lite överdrivet känslig, men det är vi ju alla ibland. :)
   I'LL BE BACK! Tack för <3!

   Radera
 2. Inget dömande från min blogg heller. Min blogg kommer inte få någon uppmärksamhet på minst tre veckor då jag är på semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att både du och bloggen får några sköna veckor!

   Radera
 3. Heja, Maria! Precis som Anna och Johanna ovan har min blogg heller inte yttrat sig särskilt mycket de senaste veckorna, vilket helt enkelt beror på att det är som det är. Jobb, sommar och andra planer.

  SvaraRadera