måndag 8 juli 2013

Jag har läst. A lot.

När den här tidszonen gick från lördag till söndag läste jag ut min sista bok i #läsalot2013. (Give or take någon minut, det finns nog inte två klockor i det här huset som går lika.) Det var en väldigt rolig sak att vara en del av och så kul att se på framför allt twitter hur läslusten återvände till många. Så jag hoppas verkligen på #läsalot2014 och 2015 och 2020!

Jag hann läsa 4 böcker under veckan (+ en short story som väl egentligen heter novell men på något sätt låter  det som två olika saker för mig) och klarade av alla mina uppsatta mål. Mängdmässigt var det nog i paritet med vad jag annars klarar en normalbra vecka, men det stora var vad jag läste. Jag läste en vuxenbok för första gången på länge. Jag läste på en eftermiddag ut en hyllvärmare som jag haft i bokhyllan i snart två år. Och jag läste två böcker på svenska vilket kan ställas mot att jag bara läst tre totalt förut i år. Om jag haft som mål att läsa ut TVÅ hyllvärmare och struntat i omläsningsmålet hade jag säkert klarat det också. Hm, jag kanske borde sätta upp mål lite oftare?

Jag läste inte hela tiden, men ganska mycket. Att läsa istället för att fastna i en TV-serie var inte något problem eftersom jag tydligen inte följer någon serie just nu. (Wait, whaaat?! Hur gick det till?!) Däremot gick det bort några timmar i fredags som kanske var skillnaden mellan 4 och 5 böcker.

Vad jag gjorde i stället? Eh... Jag var lite nykär i/nybesatt av Darren Criss så jag youtubade lite. (Till exempel när han har spelning i Paris, är med i Lisa Kudrows webbterapiserie eller är allmänt rolig och adorbs.) Men allt började faktiskt med att jag såg Annas läsalotuppdatering. Det är säkert. Ja, ja.

Dessutom laddade jag upp inför Läs-A-Lot genom att ägna lördagen åt att läsa Gayle Formans JUST ONE DAY och igår varvade jag ner med Sara Zarrs THE LUCY VARIATIONS så det blir sex böcker på nio dagar och nu vet jag inte riktigt vad jag ska läsa. Men det kanske klarnar framåt kvällen.

Hoppas att juli börjat bra för er, läsmässigt och annars, och att sommaren fortsätter så!


2 kommentarer:

  1. Läsmässigt började juli verkligen bra för min del. Jag läste hela tre böcker i helgen. Inspirerad av dig och din utmaning.

    SvaraRadera
  2. hej igen! vill bara säga här lite kort att jag inte är så otrevlig som jag verkar! jag ska svara på ditt mejl, jag har bara knappt varit hemma de senaste veckorna, och inte nästa vecka heller, men ett svar är på väg! (spoiler: är så himla glad över ditt mejl, känns som att ungefär hela livet blev lite, lite lättare.)

    SvaraRadera