onsdag 22 maj 2013

Försenat livstecken - fantastiska nyheter

Det kom aldrig något livstecken i söndags, men jag är vid liv, alla kan andas ut. Jag var bara upptagen med barn. Barn som skulle döpas, barn som sprang omkring och barn som skulle sitta i knät och berätta om bondgårdar där grisarna överlever eftersom det finns baconmaskiner. Och så lite fotboll på det.

Förra veckan påminde om att vi lever i en på många sätt vidrig värld. Men också att det finns gott i den. Tack Twitter för båda delar. Twitter är min nyhetsportal och ibland vill jag bara stänga av världen och säga tack, nu räcker det, men Twitter är också platsen där jag ser att det finns unga tjejer och killar som med självklarhet kallar sig feminister och är allmänt smarta och roliga.

Twitter är också gemenskapen där man kan fly verkligheten med eurovisionseskapism. Och platsen där förra veckans bästa nyhet offentliggjordes.
Marchetta. Till Sverige. I juni. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 juni på PUNKTmedis i Stockholm intervjuas Melina Marchetta av Elin och Hanna från Tonårsboken. Ja, the Melina Marchetta. Som gett oss fantastiska karaktärer som Taylor Markham och Jonah Griggs. För att inte tala om hela gänget i SAVING FRANCESCA som nu fler får chansen att lära känna i och med översättningen. Utropstecken och flailing och fangirling all over the place. (Dessutom blir jag nästan lika exalterad över tanken på att besöka PUNKT. Jag har aldrig påstått att jag inte är en biblioteksnörd.)

Har du frågor till Marchetta så kan du lämna dem till Elin och Hanna. Till exempel: Hur är det möjligt att skapa så fantastiska karaktärer?

17 juni. 19.00. Det är möjligt att jag kommer svimma som en tonårstjej på en Justin Bieber-konsert, men jag vill verkligen vara där. Kanske ses vi?

 

5 kommentarer:

 1. Visst är det otroligt fantastiskt häftigt att Marchetta kommer till Sverige! Jag är super psyched. Så - jag kommer vara där. Vore roligt att säga hej : )

  jag kommer förmodligen vara hon som är äldst i publiken och som alla bah*: vem är tanten?

  *försöker prata tonårsspråk, ha ha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen kommer det att vara lite högre medelålder än vanligt på biblioteket så du behöver nog inte känna dig helt uttittad. Men jag ska hålla utkik bland tanterna! :)

   Själv kommer jag vara den bortkomna lantisen med risigt hår som storögt glider bland hyllorna för att insupa atmosfären.

   Radera
  2. Jag ska också gå! Vore roligt att ses och säga hej. Kanske dra ihop ett gäng och ses innan och ha sällskap?

   Radera
 2. Jag vill så gärna, så gärna. Det är bara så idiotiskt att det ska kosta en smärre förmögenhet att ta sig dit med tåg, och att man för tillfället befinner sig i en viktig spara-period.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. :( Om jag vinner på Triss är du den första jag bjuder med mig!

   Radera