söndag 5 maj 2013

Har läst/ska läsa/vill läsa

Livstecken nummer 3.

Har läst: ovanligt många HBTQ-böcker på sista tiden. Man skulle ju kunna tro att det varit planerat i och med Norrköping Pride som gått av stapeln den här helgen, men istället har det bara råkat falla sig så. Och när jag säger "ovanligt många" menar jag fyra. Hm... Tillräckligt för ett litet HBTQ-tema i alla fall. Senast i raden BOY MEETS BOY och THE BERMUDEZ TRIANGLE.

Har inte läst: Alan Aldas NEVER HAVE YOUR DOG STUFFED. Jag har tagit ut maxantalet omlån utan att göra mer än att titta på bilderna och nu måste den tillbaka till biblioteket. Kan förstås låna den igen, men har det inte hänt än så kommer det förmodligen inte att hända. Men jag älskar dig fortfarande, Alan.

Ska läsa: THE THINGS WE DID FOR LOVE av Natasha Farrant. Ibland står man framför en bibliotekshylla och hittar böcker ingen bloggat om. Ibland plockar man med sig en hem. Så var det med den boken. Kärlek i krigstid. Frankrike under ockupationen. Andra världskriget. Motståndsrörelsen. Historiska romaner är inte riktigt min grej, men efter CODE NAME VERITY blev jag ändå sugen så jag ska snart sätta igång med den.

När den är utläst byter jag ut den mot Veronica Roths INSURGENT som jag reserverade för evigheter sen och nu får hämta. (Ja, jag vet att INSURGENT är en sån där konstig icke-contempo, men jag läser såna också ibland. Lite i smyg.)

Vill läsa: den där högen jag plockade ut ur ett adlibrispaket tidigare i veckan... (Jag och mannen på Pressbyrån har utvecklat ett speciellt förhållande under de här två åren. Hej, nu kommer jag och ska hämta böcker igen.) Jag har gömt böckerna för att inte bli för frestad, men jag har bara gömt dem i sängbordet så de är inte precis omöjliga att hitta. Lite gammalt och nytt från önskelistan plus Rainbow Rowells debut ATTACHMENTS för att Rowell är min senaste författarcrush.


Nu är det din tur! Vad har du läst? Vad ska du läsa? Vad vill du läsa?3 kommentarer:

  1. Jag har läst Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström, som faktiskt var mycket bättre än jag hade förväntat mig! Just nu ska jag läsa Inbetween för en bokcirkel - men mest av allt vill jag läsa Eleanor & Park eftersom den är så hypad. Den, och Eon av Alison Goodman. Tur att jag fyller år snart ;)

    SvaraRadera
  2. Jag har så mycket jag vill läsa och så lite tid. Behöver ledigt och stänga ner dator/mobil och bara läsa.

    SvaraRadera
  3. Jag är begravd i annat, och småläser Rubinröd mest när jag har tid över. (Vilket egentligen är ganska ofta, men ändå läser jag i den alldeles för sällan.)

    SvaraRadera