söndag 1 juni 2014

En kraftigt förkortad sommarenkät

Vi gjorde den här förra sommaren och nu snurrar den runt igen. Jag väljer att fokusera på två av punkterna som funkade bra förra året och en som kan behöva upprepas.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
FINNIKIN OF THE ROCK. Jag måste se om Melina Marchetta är så magisk att hon får mig att gilla fantasy.
ROSE UNDER FIRE av Elizabeth Wein
LANDLINE av Rainbow Rowell. Rainbow Rowell!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ny (vuxen)bok i juli!
INTE VEM SOM HELST av Nina LaCour
DEN ALLVARSAMMA LEKEN av Hjalmar Söderberg for lite mer variation i kosten.

(Jag inser att Landline och Inte vem som helst är böcker som kommer ut i sommar och mer av typen "böcker jag kommer att kasta mig över i sommar" men whatevs. Ibland behöver jag sätta mål som är lätta att nå. Typ som när jag skriver "borsta tänderna" på att-göra-listan.)

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Förra året tog jag tag i en vampyrbok och den var faktiskt underhållande för alla vampyrer var miserabla sjuklingar och inte supercoola. Kanske ska jag satsa på varulvar i år? Den där om varulvar på Titanic! som jag pratat om i flera år och faktiskt äger men aldrig läser. Väldigt osugen.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Repris från förra sommaren: GRAFFITI MOON av Cath Crowley. Nu har det gått ännu längre sedan jag
läste den, men jag tycker att ni ska läsa den. Jag kommer att svara samma sak nästa år om ni inte lyssnar. Inte så att jag inte kan föreslå andra bra böcker ni borde läsa, men just att den utspelar sig just när sommarlovet startar med friheten och förväntningarna och nattliga äventyr gör den till en passande sommarrekommendation.

************************
Bonus: 5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Av någon anledning har jag fortfarande inte läst Elizabeth Weins ROSE UNDER FIRE och den är en toppkandidat.

3 kommentarer:

 1. Åh, jag tippar på att du kommer att älska Rose under Fire. Den var fantastisk! Har du hört om hennes nästa bok? *checkar goodreads* "Black Dove, White Raven" ska den heta och kommer i februari 2015. Det verkar inte vara fokus på andra världskriget. Spännande! https://www.goodreads.com/book/show/20454599-black-dove-white-raven?ac=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde aldrig att jag skulle läsa så många böcker om krig och flygplan men efter Verity kommer jag att läsa dem så länge hon skriver dem. Ser fram emot båda!

   Radera
 2. Det sjuka är att mitt yttepyttelilla bibliotek i stan har Graffiti Moon. Varje gång jag går förbi den så skriker du-med-ditt-boktips i mitt huvud. Ända sedan jag såg den förra sommaren. Jag får väl göra nåt åt det.

  SvaraRadera