torsdag 1 mars 2012

Bokmässedrömmar

Ni vet väl att det bara är 209 dagar kvar till årets bok- och biblioteksmässa?

Hög tid att beställa ett drömseminarium av mässgudarna med andra ord. Här är mitt!

Sarah Dessen. John Green. Pratar böcker och sociala medier. Helst i några timmar. De kan få prata om vad som helst egentligen. FIFA? Dockhus? Friday Night Lights? Pizza? Jag skulle lyssna.

What Happened to Goodbye kommer på svenska i maj, Du glömde säga hej då, och det skulle underlätta om Rabén & Sjögren lagt beslag på The Fault in our Stars och fixar en översättning till hösten. Annars är samarbete över förlagsgränserna fint. Johanna Lindbäck ligger ju på Rabén och Sjögren så hon kan få vara moderator.

Bra så?

Hur skulle mässan kunna bli extra fantastisk för dig?

5 kommentarer:

 1. herregud då skulle till och med jag gå och bokmässan är ärligt talat inte min favvo för jag känner mig så dålig/amatörmässig/tråkig/okunnig när jag är där.

  Släng in Maureen Johnson när du ändå är igång, då skulle den bli extra fantastisk för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen mig på alla snedstreck men är tillräckligt mycket masochist för att gå ändå. Kan slänga in Maureen Johnson också, lånade "Systrar av guld" idag för att bekanta mig med henne.

   Radera
  2. Åh, döm henne inte efter bara den boken, bara. Jag tycker att översättningen är rätt kass. Jag följer Maureen på Twitter, och har läst ett kapitel i en annan av hennes böcker, på engelska, och jag känner inte alls att översättaren fångade hennes ton. Hon twittrar väldigt mycket, så det är liksom lätt att få en uppfattning om hennes språk, och när jag läste "Systrar av guld" så kunde jag liksom tänka "okej, hon skrev nog såhär på engelska, och det är bättre". Och då är det inte en bra översättning. Boken som sådan är fortfarande bra, dock!

   Radera
 2. JA TACK till det moderatorsuppdraget! Dröm! Om jag bara skulle kunna prata, kanske skulle bli så starstruck. Tråkigt nog kommer inte senaste Green-boken ut på Rabén, men det är ju en detalj - jag kan ju vara moderator ändå. Bra, deal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Starstruck-risken finns förstås, men jag tänkte att du skulle passa. :)

   Radera