fredag 27 april 2012

Psst... unga göteborgare!

Nästa helg (5-6 maj) öppnar Stadsbiblioteket Dynamo med pompa och ståt. Eller i alla fall Hunger Games-träff och FIFA-turnering. Hela programmet hittar du här.

Sedan stadsbiblioteket stängde för ombyggnad tidigare i år har det poppat upp mindre stadsbibliotek runt om i centrala Göteborg för att försöka fylla det gapande tomrum som stadsbiblioteket lämnat efter sig. 300m2, Miini för de minsta och nu senast Global (typ som Internationella biblioteket) och Dynamo som båda finns på Göteborgs stadsmuseum.

Dynamo vänder sig till unga mellan 15 och 25 och det kommer att finnas mycket att göra där, men själv längtar jag mest efter att kunna gå och browsa bland bokhyllorna igen.

Mer om stadsbiblioteken i Göteborg kan du läsa på stadsbiblioteket.nu.

PS. Såg att det är 19 reservationer på The Fault in Our Stars i Göteborg. Kloka människor som insett att det är Boken man ska läsa i år. Jobbigt för den som är nummer 19 bara...

2 kommentarer:

 1. Svar: Som det ser ut i nuläget får jag faktiskt "nöja" mig med den svenska översättningen av The sky is everywhere, som jag förvisso inte ser som en dålig grej. :)

  The Piper's Son är jag så himla sugen på att läsa! När jag skulle leta upp Marchetta-böcker på Amazon (gör det minst en gång i veckan) stod det mellan Saving Francesca eller The Piper's Son, men med tanke på att den sistnämnda är dyrare så fick det bli den första. Ska så småningom läsa den andra med! Karaktärerna låter helt fantastiska, och jag hoppas att de är minst lika bra som i Jellicoe Road!

  Jag tror att jag, liksom du, kommer att föredra Paper Towns. Vet inte varför, men Var är Alaska? gör mig bara inte lika intresserad vad gäller innehållet.. Nåja. TFiOS är ju helt fantastisk! Förstår inte hur idén kom till Green. Är bara så jäkla glad å hans och mina vägnar!

  Hur kommer det sig att du ska läsa om TFIOS? :-) (En egentligen ganska dum fråga..)

  SvaraRadera
 2. TACK SNÄLLA. Blev ju orolig för din skull ett kort tag! (Jag stöttar dig i din hobby, sådant tidsfördriv är livsviktigt!)

  Du gjorde mig plötsligt mycket lycklig. Woho - ska hålla utkik efter Piper's Son då!

  SvaraRadera