söndag 22 april 2012

Söndagssexan - trasigt, trivsamt & förvirrat

1. Ibland, men inte så ofta eftersom man försöker tänka på sitt eget välbefinnande, läser man en bok som man mår dåligt av. Margie Gelbwassers Pieces of Us var en sån bok för mig. Så mycket trasighet, så mycket vidrighet.
   Och sen när hela boken är över och de sista sidorna fylls med adresser till olika hjälp- och stödorganisationer och man påminns om hur svart den värld är där sådana organisationer behövs. Då blir man lite låg och behöver bada sig ren i en trevlig bok.
   Jag förstår att alla böcker inte kan kan handla om "a rainbow-colored puppy and his best friend, the sparkly unicorn, and how they opened a cupcake bakery" och jag vet att YA Saves, men jag är glad att jag inte måste läsa sådana här böcker hela tiden för då skulle jag gå under.

2. När man varit nere i mörkret är det skönt med en bok att trivas i. Då kan Vinylprinsessan av Yvonne Prinz passa bra. Själva historien är inte märkvärdig. Det finns en rånhistoria som mest finns där för att just det! En plot! Måste ha en plot! Men varför måste man? Kan man inte bara få glida runt och vara avslappnat cool i Berkeley en sommar, lyssna på musik och bli superbloggare? En bok att trivas i, japp.

3. Det är så logiskt alla fattar utom du är också trivsam. Så där som böcker om sönderfallande äktenskap och obesvarad kärlek kan vara. Jag läste den när den kom ut, men kom inte ihåg så mycket så jag kände att jag ville läsa om den innan jag tog itu med Lisa Bjärbos senaste, ifall hon också använder det så (av Johanna Lindbäck) kallade favorittricket.
   Jag tror att jag blandat ihop just Bjärbo och Lindbäck lite.Vardagssmart, prima dialoger, karaktärer man lätt kan springa på i Umeå eller Växjö eller har varit eller är eller går i skolan med. Och handlar inte Tänk om det där är jag också om en tjej som är kär i någon estetkille och har lite svårt att fatta hur fin den där andra killen är? Hm, kanske måste läsa om den också...

4. Så det är högst förvirrande men samtidigt superkul att Bjärbo och Lindbäck skriver på en gemensam bok.

5. Blogger har bytt skepnad för att göra det enklare (?) för användaren. Min spontana reaktion är "nej, nej! sluta! byt tillbaka!" men jag har väl snart vant mig vid det här också. Change is good. Sägs det.

6. Ge mig mer vår. Nu. Tack.

1 kommentar:

  1. Svar: Nu har jag läst ut An Abundance of Katherines, och håller med dig. Den var fin, men kan aldrig spela i samma liga som The Fault in Our Stars!

    SvaraRadera