måndag 30 april 2012

Ten Things We Did (and Probably Shouldn't Have)

av Sarah Mlynowski

10 anledningar till att April inte tänker flytta
1. Hon följde inte med när hennes mamma flyttade till Paris, Frankrike så varför skulle hon följa med sin pappa till Cleveland, Ohio?
2. Hon har en termin kvar av junior year. Byta skola mitt i läsåret? Skulle inte tro det.
3. Hon har sina vänner i Westport. Vi, Marissa...
4. Hon har sin pojkvän, Noah.
5. Som kallar henne "cutie".
6. Som hon precis ska ha sex med för första gången.
7. Äh, behövs det ens 10 anledningar? Hon har bestämt sig. Hon tänker inte flytta!

Tillsammans med kompisen Vi kommer hon på den perfekta planen för hur de ska kunna bo ihop, utan föräldrar, i Vis strandhus resten av läsåret. Och det går ju alldeles lysande! OK, allt kanske inte går lysande, men ändå, det är rena drömmen att ha ett eget hus. Fester, Vampire Nights-maraton långt in på natten trots att det är skola dagen därpå... Och så var det det där med Noah och sex. Perfekta förutsättningar nu. Men plötsligt verkar han inte lika sugen längre?

Boken är uppbyggd av kapitel som motsvarar de 10 saker som de gjorde men förmodligen inte skulle ha ("lied to our parents", "spent three thousand dollars on a donut" och "hosted the mr. teen universe contest") och kapitlen är i sin tur organiserade av mellanrubriker som "THE ONE TIME I SAW MY DAD CRY", "THREE MONTHS, ONE MINUTE, THIRTY SECONDS EARLIER" och "THE FIRST TIME NOAH AND I ALMOST HAD SEX". Lite ovant med så tydliga rubriker, men man vänjer sig. 


För formen är fylld med en härlig smet av hur det är att växa upp, lära sig att klara sig själv, göra misstag, vara ansvarsfull och planera och ändå se allt braka samman. Charmigt utan att vara sockersött.


Och Hudson, mums! Det är ju praktiskt taget omöjligt för April att INTE flirta lite med Hudson när han finns där och uppenbarligen gillar henne. Trots att hon har en underbar pojkvän.


featuring: ett öra
smakprov:
   "We probably didn't really need a hot tub," Vi said.
   "Of course we don't need a hot tub. Nobody
needs a hot tub. We want a hot tub. We are two
hot girls living on our own. Why shouldn't we have
a hot tub?" I said.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar