tisdag 15 maj 2012

Dagens tips: tävla och cirkla med Jellicoe Road

Nu när Eld kommit och Magnus Hedmans biografi valsat runt i nöjes- och sportpressen är vi redo för nästa stora bokhändelse.


Jellicoe Road på svenska!

Förlaget X Publishing satsar mycket på lanseringen av boken och det är lätt att förstå entusiasmen. Jellicoe Road är en sån bok man vill att så många som möjligt ska läsa bara för att man själv tycker att den är så fin. Just nu och en tid framöver pågår en tävling hos förlaget som jag inte vill vinna, men om du är sugen på äventyr kan det vara en idé att kolla in den.

Är man mindre äventyrslysten men vill prata om boken så finns det några olika alternativ. Flaskposten-Johanna som också är Bibliotekarie-Johanna tipsade om att man på biblioteken i Huddinge kommun har Melina Marchetta som Månadens författare. Även där finns en tävling och dessutom en bokcirkel den 30 maj. Mer info finns hos Bibliotek Huddinge.

Kan man inte vara på Skogås bibliotek 30 maj men längtar efter att diskutera Jellicoe Road med andra så finns ju sociala medier. Tillsammans med En bokcirkel för alla kan man grotta ner sig i boken mellan 18 maj och 18 juni. Anmälan senast 18 maj och information om hur det går till hittar du HÄR.

Till att börja med bör ni förstås läsa boken och se om ni faller in i hyllningskören eller inte och upptäcka vad the Mullet Brothers egentligen översätts till. Sen kan vi diskutera oss hesa och knattra på tangenterna om de kursiva avsnitten, the awesomeness of Taylor Markham, katten, Jonah Griggs! och Kenny Rogers. (Blev jag akut sugen på att läsa om boken bara av att skriva namnet Jonah Griggs? Japp.)

1 kommentar:

  1. Diskussion om JR på facebook: "Forum för barn- och ungdomsbibliotekarier och andra med samma fokus"

    SvaraRadera