söndag 27 maj 2012

Sen söndagssexa - new adult & college romance

1. I helgen har jag: bränt mig i solen (duktigt! inte!), ätit glass och reseplanerat för flera år framöver (gott & trevligt), läst ut Rebecca Serles When You Were Mine (gillade) och kollat på eurovision (eh... var ungefär som det brukar men Sverige vann).

2. Har fönstren öppna och hör någon sjunga We are young. Som jag gillar men kanske inte just den här versionen.

3. Via Forever Young Adult hittade jag nystartade bloggen NA Alley där kvinnor som skriver och brinner för genren new adult (NA) tänker kämpa för att etablera den något motarbetade genren. För ingen vill läsa om personer mellan 18 och typ 25? Nej, just det. Totalt ointressant period i människors liv. Titta bara på nya HBO-serien Girls. Ingen är intresserad.
   I alla fall, jag började tvivla lite på behovet av att precisera en genre som "new adult" men NA Alley väckte nytt intresse och jag reserverade en bok som finns på deras lista med rekommenderade titlar. (Jamie McGuires Beautiful Disaster.)
   Bloggen hittills har kanske varit intressant men mest en introduktion som jag ögnat förbi det mesta av (blandade typsnitt och färger kändes som ett hopp tillbaka i tiden och inte som något som lockade till läsning) men när de nu börjar som måndagsblogg hoppas jag på roligt och matnyttigt innehåll med många boktips.

4. Via NA Alley hittade jag sen en lista på goodreads som samlar college romance och rymmer allt från 50 Shades of Grey till demoner till Nicholas Sparks och vaanlig contemporary. Om man behöver inspiration.

5. En vecka kvar av läsåret. Fem dagar. 6,5 hp att samla in och jag har inte ens börjat med den största uppgiften. Så förhoppningsvis kommer jag inte att blogga så mycket förrän det är över, men att prokrastinera är naturligtvis nödvändigt.

6. Något som dock kommer att dyka upp under veckan är en bokutlottning. En rosa bok som kan få sällskap av en valfri bok ur min bokhyllerensning om man så önskar. Men det tar vi imorgon.

1 kommentar:

  1. New adult lät ju faktiskt lite intressant, haha. Och du påminde mig om att jag faktiskt måste se Girls. Den du. :-)

    Svar: Jag brukar vara mindre bra på att läsa mina egna böcker och det är väl därför som biblioteksböcker fungerar för att jag så sällan klarar av att lämna tillbaka utan att ha läst dem. Lånade böcker gör att jag ser till att faktiskt komma till skott, och kan inte -hur gärna jag än vill- tänka som du säger. Det är liksom en annan sak att låna om än att lämna tillbaka och sedan en månad senare komma dit och låna den på nytt. (Kanske blev märkligt formulerat.)

    SvaraRadera