fredag 13 maj 2011

Along for the Ride

Auden har precis lämnat high school bakom sig. Sommaren ligger framför henne och hon inser att hon inte har någon att dela den med. Att allt hon har med sig från skoltiden är sina betyg, sina akademiska meriter och sitt antagningsbesked till det prestigefyllda universitetet. Men inga vänner, inga minnen, inga foton från skolbalen.
   I ett försök att uppleva åtminstone nånting bestämmer hon sig för att acceptera styvmoderns entusiastiska inbjudan att komma och lära känna sin nyfödda lillasyster.
   Men i Colby finns inte bara den konstant skrikande lilla Thisbe utan en chans till vänskap, kärlek och att ta igen upplevelser som hon missat tidigare. Om hon är beredd att ta den?

Som jag nämde under 30-dagarsutmaningen är det här min favorit tillsammans med The Truth about Forever. Och det finns gemensamma nämnare, till exempel Jason Talbot ;)
   Auden och Macy är båda akademiskt fokuserade, av olika anledningar. De har haft ett begränsat socialt liv. Och de lär känna sina Boys, Wes och Eli, under speciella förutsättningar. Macy och Wes genom brutal ärlighet och Auden och Eli i den intimitet som finns i en värld där nästan alla andra sover.

Beachkänslan är inte överväldigande trots att Colby (yay! Colby revisited!) ligger precis vid havet. Auden är liksom inte typen som ligger i bikini på stranden hela dagarna (det är ju för övrigt då hon sover). Men sommarbokskänslan är desto starkare.
   Det är en fin berättelse om hur det även om det finns saker som aldrig kan ändras, ändå finns saker som det aldrig är för sent för. Om man bara är beredd att ge det en andra chans. Och en tredje. Eller hur många det än krävs.

PS. Kom på svenska förra året i Jan Rishedens översättning Mycket mer än så och finns på bibliotek över hela Sverige. Dessutom verkar pocketutgåvan vara på gång enligt förlaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar