lördag 13 oktober 2012

OK, let's have an UTLOTTNING

Den här veckan har jag rensat ut böcker ur min hjärna genom att skriva om dem på bloggen, men låt oss ta det hela ett steg längre och rensa även i bokhyllan.

JA! En UTLOTTNING! Inga fancy nya böcker, utan mina begagnade-lästa en gång och inte misshandlade-paperbacks som jag skrivit om i veckan.

Vi har de tunga böckerna, heavy stuff-böckerna Forbidden och Pieces of Us och så har vi de betydligt mer lättsamma men ändå inte sockervaddiga When You Were Mine och The Fine Art of Truth or Dare.

Vill du ha någon av dem?
 • Bo då i Sverige (för det är tydligen omänskligt dyrt att skicka saker till andra länder, i synnerhet när man inte har några pengar).
 • Lämna så fort som möjligt en kommentar här nedanför där du
 • a) Berättar hur mycket du älskar mig/min blogg. (Det är helt OK att ljuga, jag behöver bara lite pepp så här på hösten.)
 • b1) Berättar vilken bok du helst vill ha av de 4
 • b2) Berättar vilken bok du vill ha av de 4 om du inte kan få den du helst vill ha (om jag skulle få för mig att dra flera vinnare och det blir krig)
 • Se till att jag hittar ett sätt att kontakta dig via blogg/mail och var beredd på att svara på mail måndag kväll - tisdag förmiddag, 15-16 oktober, om du vill ha vinsten nästa vecka, annars dröjer det några veckor p.g.a omständigheter.

OK?

Snabba ryck! Tredagarsutlottning, jag tar emot svar till och med måndag 15 oktober kl. 18.00 - sen lottar jag fram (eller väljer den som älskar mig mest) en vinnare.

6 kommentarer:

 1. Du vet väl om att du är en av de människor som ligger mitt hjärta närmast? Det är ingen lögn och inget jag-vill-vinna-en-bok-smicker - jag har bara svårt att säga sådana saker, så jag passar på när det dyker upp sådana här ypperliga tillfällen. Men om jag dessutom kan vinna en bok, skulle jag vilja ha "Forbidden"...för att den tydligen handlar om förbjuden kärlek och social fobi (två teman som alltid går hem hos mig)...och kommer någon annan och norpar åt sig den så låter ju "When You Were Mine" också ganska intressant (men inte lika intressant). Någon omänskligt dyr frakt behöver du inte tänka på, eftersom du ju kan ge mig boken när du kommer hit. När kommer du hit förresten? :-) KRAM

  SvaraRadera
 2. Är en ganska ny följare och tror faktiskt inte att jag har kommenterat någon gång. Det jag älskar med din blogg är att du läser så mycket YA som jag också är intresserad av. Recensionerna är koncista och genomtänkta vilket jag verkligen uppskattar.

  Om jag vinner så vlll jag gärna ha Forbidden för den har jag spanat in ett tag men inte förmått mig själv till att köpa. Jag menar, den handlar ju om två syskon som är förälskade i varandra vilket i mina öron låter ganska obehagligt och jag vet inte om jag vill lägga pengar på en bok som jag inte tycker om. Dessutom har jag en konstig princip att jag MÅSTE läsa ut alla böcker som jag lägger ner pengar på. Låneböcker kan jag lämna tillbaka utan ha läst men köpta böcker så tvingar jag mig själv igenom även om jag inte gillar dem. Ifall jag vinner den skulle det vara toppen eftersom jag då kan sluta läsa den om den inte faller mig i smaken utan att få dåligt samvete :p

  Ifall jag vinner och inte få Forbidden så vill jag gärna ha Piece of Us efersom jag känner för mer deppiga böcker under hösten.

  Du kan kontakt mig via min blogg eller via mail: boktycke[at]gmail.com

  SvaraRadera
 3. Jag gillar verkligen dina recensioner, de känns väldigt ärliga på något sätt. Och så får jag ju en massa bra tips på böcker som jag aldrig har hört talas om innan.

  Jag skulle helst vilja läsa "When you were mine" och i andra hand "Forbidden".

  SvaraRadera
 4. Har följt din blogg ett ganska så bra tag nu och gillar verkligen hur du skriver dina recensioner. De är korta, men med mycket innehåll och är mycket genomtänkta. Får i princip alltid mig intresserad, vare sig du själv tyckte om den eller inte. Och så gillar jag såklart att du skriver om YA, eftersom jag själv tycker om den typen av böcker.

  Om jag vann skulle jag vilja allra helst vilja ha "When You Were Mine". Hade helt missat den innan, men efter att ha läst både din och några andras recensioner på den är jag rätt övertygad om att det är en bok för mig. Älskar Romeo och Julia, och tycker att det verkar vara en väldigt fin tolkning av den historien. Spännande att läsa ur Rosalines PoV.

  Annars så är jag även intresserad av The Fine Art of Truth or Dare, som stått på min att-läsa-lista en mindre evighet.

  Mail: Loveliciouz[at]hotmail.com

  SvaraRadera
 5. a)
  Du kanske känner till det där behovet och vet hur det är att lägga till ytterligare en bok i läslistan? I hjärnan är det en välkänd process: registrera titel och författare och kanske också omslag. Sedan så samlar de damm tillsammans med andra litterära verk. Det är inte alls så för mig när jag går in på din blogg - för det slutar alltid med att jag lägger till tio (ofta) contemporary-YA's i Amazons kundkorg. För av någon anledning så övertygas jag jämt av dina om en bok-ord och bara måste bokmärka dem omedelbart. Om jag får hjärnsläpp eller inte hittar läslusten bläddrar jag bara i ditt arkiv för att snabbt få massa tips. Med koncist skrivna texter som beskrivning kan man väl rynka näsan något, men i ditt fall aldrig. För samtidigt som de är korta genomsyras varje inlägg av personlighet och åsikter. Och eftersom de alltid känns lika genomtänkta, så känns det ofta mindre nödvändigt för mig att läsa vad någon annan har att säga om samma bok. Och med det sagt kan jag meddela att din blogg är en av mina absoluta favoriter och jag övertygad om att du kommer bli en fantastiskt duktig bibliotekarie.

  Lagom sliskigt det blev, va? Men ack så sant!

  b1)
  When You Were Mine av Rebecca Serle hade inte varit helt fel att läsa.

  b2)
  .. och kanske inte heller heavy stuff-Pieces of Us av Margie Gelbwasser.

  SvaraRadera
 6. Jag minns inte riktigt hur jag hittade hit, förmodligen genom länkar från någon annan blogg. Och det jag såg var så bra att jag favoritmarkerade bloggen så att jag skulle hitta hit igen och utforska den lite mer. Sedan dess har jag tittat in med jämna mellanrum. Jag gillar ditt sätt att skriva, och jag måste säga att du har riktigt bra boksmak.

  Jag skulle främst vilja ha The Fine Art of Truth and Dare, med Pieces of Us som andrahandsval om jag blev den lyckliga utvalda.

  Min mail är ahlinn_gson[at]hotmail.com

  SvaraRadera