måndag 29 oktober 2012

Jo, jag lever och mår bra

Jag har lite semester. Från blogg och plugg. Om någon har saknat mig.

Sen sist har jag läst fyra böcker, besökt fyra bibliotek i fyra kommuner (vad ska man annars göra när man är ledig (och råkar ha 90 minuter att fördriva i Sala)?), åkt en massa tåg och buss och till och med lite bil. Dessutom har jag hört snön knarra under skorna för första gången den här säsongen.

Att vara ute och resa i Sverige är att ständigt fråga sig: Är det här jag ska bo? Är det här min arbetsplats finns? Jönköping. Vadstena. Mölnlycke. Orsa. Är det här? Är det här? Är det här?

Jag vet inte var jag kommer att vara om ett år. Det är skitläskigt men spännande. Kanske sitter jag just precis här. I mitt föräldrahem. Förhoppningsvis har jag jobb och lägenhet någon helt annanstans.

Efter år i studentlägenhet har jag rätt så anspråkslösa drömmar och inte några vilda fantasier inspirerade av Hemnet och alla husprogram på TV8. Jag behöver inte någon AGA, bjälkar i taket, öppen spis, "ensuite" och vattenkranar som producerar kokande vatten. Inte ens sjöutsikt.
Tänk istället en tvåa! Med hall! Och separat sovrum! Att kunna ligga i sängen utan att se klockan på micron! Tänk att ha en egen ugn istället för att dela en superäcklig med sju miljoner andra! Tänk bokhyllor! Tänk ännu fler bokhyllor! Tänk en mysig läshörna!

OK. Det var ett litet livstecken. Återkommer senare i veckan när jag formulerat några tankar om böcker jag läst på senaste tiden. Hoppas ni har det fint!

2 kommentarer:

  1. Härligt med en paus. Och vad fint du gjort om bloggen förresten.

    SvaraRadera