torsdag 11 oktober 2012

Om två böcker jag inte minns så mycket av

Väldigt många böcker man läser arkiveras som underhållande mellanböcker. De är perfekta för stunden, kräver inte någon superansträngning av dig, gör dig inte känslomässigt utmattad och lämnar inte några djupare spår. Så var dagens böcker för mig.

The Fine Art of Truth or Dare av Melissa Jensen
Ella Marino gillar konst. Hon mer än gillar Edward Willing, konstnären som gett namn åt hennes skola i Philadelphia. Han är typ hennes pojkvän. Även om han råkar vara väldigt död. Men det är ju lika osannolikt att det någonsin skulle bli något mellan henne och Alex Bainbridge som faktiskt lever så hon kan lika gärna hålla sig till Edward.

Det är inte så stor spoiler om jag avslöjar att Ella och Alex trots sina olika liv letar sig fram till varandra. Men lika mycket som The Fine Art är en bok om de två handlar den om andra saker i Ellas liv. Hennes italienska restaurangfamilj, vännerna med vilka hon kör truth or dare och inte minst Edward Willing. Väldigt mycket Edward Willing...

Du kan läsa mer hos Boktycke.


When You Were Mine av Rebecca Serle
Alla har vi hört talas om Romeo och Julia och deras tragiska kärlekssaga, men hur många kommer ihåg Rosalinda som Romeo var så kär i vid pjäsens inledning? Eh... Hm... Inte jag. Men om henne handlar Rebecca Serles bok.

Rose och Rob. Vänner som nu äntligen är på väg mot något mer. Men de hinner inte långt innan Roses kusin Juliet oväntat kommer tillbaka till stan efter många år på annat håll. Rose tror att det ska bli bra, hon och Rob äntligen tillsammans och en återfunnen vän i Juliet, men det blir allt annat än bra när Juliet lägger beslag på Rob.

Ungefär så mycket kan jag berätta. Det finns också en gammal familjefejd i bakgrunden (naturligtvis) och en annan kille letar sig tillbaka in i Roses liv när Rob slukas upp av Juliet. Boken är indelad i akter och kapitlen kallas scener som en blinkning till Shakespeares pjäs, men den är inte skriven på krånglig 1600-talsengelska.

Läs mer hos YA Crush som ÄLSKADE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar