lördag 13 april 2013

De 50 bästa stylingtipsen

Jag läser inte mode- och stilbloggar och att halka in på en är som att hamna i en annan galax. Men när Bloglovin lyfter fram inlägg på sin startsida klickar jag ibland för att se vad personer som inte bloggar om böcker bloggar om istället. Senast var det de 50 bästa stylingtipsen. Och jag började fundera...

Går det att översätta dessa till bokrelaterade saker?

Ibland gick det lätt. "Fynda begagnat" är gångbart i båda sammanhangen, men finns det någon motsvarighet till "lär dig din stretch"? Hm...

Testa! Finns det en smart motsvarighet eller finns det andra geniala boktips som alla bokälskare känner till eller borde känna till? Använd din kreativa sida! Ursprungslistan finns här.

Här är några av mina förslag:

5. Ungdomligt!
Kika på ungdomsavdelningen efter de coolaste böckerna. Stilen är mer fri och direkt och det är här du hittar de bästa dialogerna.
19. Rensa ofta!
Kolla igenom bokhyllan/läslistan och rannsaka dig själv. Det du inte läst det senaste året kommer väl knappast bli läst? Sälj, byt, donera och uppdatera.
38. Tänk till!
Köp aldrig en reabok såvida du inte älskar den. Det spelar ingen roll hur bra pris det är om boken aldrig blir läst.
41. Bryt stilmönster!
Väljer du alltid samma typer av böcker? Testa nya genrer och format, och sådant som går utanför din bekvämlighetszon. Även om du inte kommer längre än till sidan 50 så har du öppnat dina sinnen för nyheter.
49. Bibliotekarien - din nya bästis!
Låt en bibliotekarie tipsa dig om böcker. Det är inte så farligt som du tror!

Fyll gärna på med egna förslag i kommentarerna och sprid vidare om du tror att någon annan är intresserad av att skapa den ultimata tipslistan.

Och kom ihåg - en bok är alltid den bästa accessoaren!
1 kommentar: