söndag 7 april 2013

Kärlek!

Liebster Blog Award rullar återigen runt i bloggvärlden och Anna och Johanna har varit vänliga nog att tänka på mig. Tack så mycket!

Jag ska göra mitt bästa för att svara på frågorna och sen skicka kärlek vidare till några bloggar jag uppskattar.


Vad ville du bli när du var liten?
När jag var liten ville jag ha ett café där jag åkte runt på rullskridskor och serverade mina gäster.

Vad är du idag?
Idag är jag fortfarande oförmögen att åka rullskridskor men är snart "färdigutbildad" efter tre år på bibliotekshögskolan. (OMG! Tänk om jag skulle lära mig åka och bli rullskridskoåkande bibliotekarie istället!)

Vart vill du helst resa?
London. New York. Amsterdam. Skottland. Rom. Bergen. Gotland. Umeå. Med vårljuset dämpas dock den värsta längtan efter en charterresa till solen. Och det mest realistiska är att jag en dag hoppar på tåget till Varberg.

Var ser du dig själv om fem år?
På ett jobb där jag trivs och får jobba med läsfrämjande. I en lägenhet som består av mer än ett rum och kanske till och med har balkong (!). Dröm stort.

Rött eller vitt?
Roma spelar i röda tröjor och IFK Norrköping i vita. Jag kan inte gärna välja mellan dem, men just nu ligger nog IFK närmast hjärtat. (Ja, jag pratar om fotboll. Nej, jag dricker inte vin.)

Sommar eller vinter?
Vill slentrianmässigt svara sommar, men egentligen... Det finns så mycket jobbigt med sommaren. Svettas. Kroppsångest. Småkryp. Kravet att vara ute och GÖRA så mycket. Tänk vintern. Att få vara inne nästan jämt. Helst under en filt. Men sen ändå. Sommar. Ljuset. Ligga ute på balkongen med en bok. Jordgubbar. Grillos. Och sommarböcker vinner definitivt över vinterböcker så det blir nog ändå övervikt för sommaren.

Skog eller hav?
Skog luktar väldigt gott. Hav inte alltid. Hav har en viss dragningskraft på mig men gör mig också lite sorgsen. Skog. Tror jag.

Vad gör dig ledsen?
Så väldigt många saker. Ibland. Ibland är det lätt att göra mig ledsen. Världen är förbaskat sorglig många gånger, men jag har till största del lärt mig parera min Weltschmerz. Böcker får mig ofta att gråta, i alla fall om de är riktigt, riktigt bra, men jag vet inte om det alltid är samma sak som att vara ledsen.

Vad är det bästa du vet?
Kanelbullar.


4 bloggar som kan känna sig älskade av mig oavsett om de väljer att skicka kärlek vidare:

Boknea. Nea gjorde en gång ett inlägg där hon byggde ihop sitt ansikte med ansikten från bokomslag. Det är egentligen tillräckligt för att placeras på den här listan, men hon skriver också smarta inlägg om allt från klassiker till AVPSY och Doctor Who. Och jag är fortfarande full av beundran över bedriften att ta sig igenom Fifty Shades of Grey och diskutera den med Frida inför kamera.

Bokskadad. Man! En så vansinnigt snygg blogg och dessutom fylld med innehåll som gör mig nyfiken på att prova böcker jag vanligtvis inte läser. En blandning av barn-, ungdoms- och vuxenböcker, listor, videoinlägg och tankar om film och TV-serier. Man verkar också vara det perfekta sällskapet för att gå och rota i secondhandbutikernas bokutbud för hon är bra på att hitta guldkornen.

Clara. En gång var hon känd som BokClara, men nu bloggar hon på hemlig ort och jag ser fram emot att bli välkommen dit någon gång i framtiden. BokClara var ett hem för smittande entusiasm, läsglädje och charm och jag hoppas att Clara tar allt det med sig vad hon än hittar på fortsättningsvis.

Reading this world. När jag började följa Annas blogg berodde det mycket på att hon lånade böcker på bibliotek, men det finns så många andra anledningar att följa bloggen. Anna skriver om riktigt bra böcker, inte alltid de senaste utan även bra böcker som har några år på nacken. Nästan alltid är det böcker jag blir sugen på att läsa och det är inte alltid fallet med bloggar jag läser så det är extra kul. Bloggen har utvecklats mycket och blir i mitt tycke bara bättre och bättre.

OK, det var tänkt att jag skulle välja 5, men efter fyra tog det stopp när jag verkligen var tvungen att välja bort så många bloggar. JAG VILL INTE! Så jag placerar er alla andra på femte plats och tackar er för att ni förgyller min vardag med fina, smarta, roliga, välskrivna, tänkvärda och inspirerande inlägg. 

4 kommentarer:

 1. Åhh tack så mycket vad glad jag blir! (och älskar att du gillar mitt inlägg med bokansikten<3) :D

  SvaraRadera
 2. Maria, det här gjorde min dag! Ofantliga mängder tack, och dagen då vi möts så gör jag dig gärna sällskap på en second hand-runda. Ännu en gång: Tack!

  SvaraRadera
 3. Vad kul att få lära sig lite mer om dig.
  Jag drömmer också om en större lägenhet. Att bo i ett rum på 24kvm har blivit tröttsamt. :-)

  SvaraRadera