lördag 26 mars 2011

Dag 10: Favoritklassiker

Jag läser inte så många klassiker och jag har (i stort sett) slutat skämmas över det. Men för ett tag sen läste jag Harper Lees To Kill a Mockingbird (sv. Dödssynden) som brukar dyka upp på läslistor för high school och omnämnd i YA-böcker. Och den gillar jag. Man kanske ska gilla den för att den är viktig och har ett budskap eller så, men den är också rolig, och det är ett plus. När historien berättas genom ett barns ögon så blir det mycket som går över hennes huvud och hon förstår inte alla vuxna konventioner.
   Dessutom blev jag en aning kär i Atticus Finch...

4 kommentarer:

 1. To kill a mockingbird, eller Dödssynden som den heter på svenska ligger och väntar på att bli läst på mitt nattduksbord. Har blivit otroligt nyfiken på den efter att ha läst om den på alla möjliga ställen. Är dessutom sjukt kär i det här omslaget.

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen en sån där bok som verkar dyka upp överallt, så det är kul att ha läst den. Hoppas du får tid att läsa den!

  SvaraRadera
 3. Hej, råkade hamna här från Bokhora - läser också Sarah Dessen just nu och har absolut ingen ursäkt för det (jag är 40, min dotter 6, låång tid att samla ett Sarah D-bibliotek till henne...) Men, måste bara säga att om To kill... är en favoritbok och Atticus en hjälte-manlig man med hjärta för dig också, se då till att få tag i filmen med Gregory Peck från sextiotalet... Underbara skådespelare och - tja, Gregory... *suck*

  SvaraRadera
 4. Filmen gick på SVT för ett tag sen, men jag upptäckte det först efteråt och blev helt förkrossad. Hur skulle jag kunna räkna ut att "Skuggor över södern" var en filmatisering av Mockingbird/Dödssynden?! Men jag har absolut planerat att se den.

  Och: man behöver ingen ursäkt för att läsa Sarah Dessen :) Behandla böckerna varsamt bara så de håller när din dotter är redo för dem...

  SvaraRadera