måndag 1 augusti 2011

Bokalfabet 2.0 - H

enligt O (med son) har knåpat ihop ytterligare en bokstavsutmaning

1. Först fem ord på H som äldste sonen hjälpt mig att bestämma. Han står för två av dem kan jag tillägga. Dessa fem ord ska du koppla ihop med 1-5 boktitlar och förklara hur du tänker. Tänk bildfrågor i gamla Så ska det låta. Lätt som en plätt då du får vara absolut hur långsökt som helst.
Häst
Högtidlig
Hosta
Häftig
Hemlighetsfull

Jag har läst en (1) så kallad hästbok och kommer förmodligen inte gå på något av de två seminarier om hästboken som hålls på bokmässan. Men jag läste Mannen som kunde tala med hästar en gång och greps djupt nog för att skriva av typ halva i min dagbok. Om en häst som efter en traumatisk olycka hjälps av titelpersonen att bli hel igen. Tjejen som satt på vid olyckan och hennes mamma får också hjälp i storslagna Montana (?).
   Ibland känner jag mig som den enda människan i världen som inte läst Liza Marklund. Lika borta när omgivningen älskat som när den använt henne som exempel på dålig litteratur. Så jag har inte läst Nobels testamente, men Nobel - festen - högtidlig.
   Hosta är något man kan göra när man är sjuk. I Här ligger jag och blöder finns en härligt osexig förkylning. Boken har också en häftig inledning med en avsågad fingertopp.
   Hemlighetsfull - Mona Lisa - tavla - Hon går genom tavlan, ut ur bilden av Johanna Nilsson. En hemsk bok som jag kanske inte skulle våga läsa idag så jag är glad att jag redan gjort det.

2. Och så en karaktär med för- eller efternamn på H, eller varför inte för- och efternamn på H?

Hermione Granger. Som mixtrar med tiden för att kunna plugga mer. Som har Hogwarts: a History memorerad. Och är allmänt cool.

3. Sista frågan handlar om humor som är spännande, viktigt och väldigt personligt. Tipsa om en författare du tycker har humor, eller en bok som är humoristisk.

Erlend Loe. Är spontansvaret. Läs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar