tisdag 30 augusti 2011

Hur ser ditt skolbibliotek ut?

Förutom att vara ung vuxen och bokläsare är jag också library lover och bibliotekariewannabe (eller student som man också kan utrycka det). Idag pratade vi om skolbibliotek.

Mina skolbibliotek gick från
en liten skrubb till
>folkbiblioteksfilial till
>ett lite större rum dit jag nästan aldrig vågade gå av rädsla för lunarstormarna och som vi fick ansvara för själva medan Mr B hade oss att klippa i tidningar. (Man kunde också låna so called tantsnusk eller andra böcker som stod ganska oorganiserat (det var också vårt ansvar) och skriva upp lånen i en pärm.) till
>gymnasiebiblioteket dit vi gick på lektionerna för att jobba men sällan gjorde. Där hade böckerna streckkod och man kunde låna själv. Eller bara gömma sig längst in i hörnet vid psykologihyllan.

Nu har jag ett högskolebibliotek där man kan låna hela serien om Anne på Grönkulla.

Hur ser ditt skolbibliotek ut och vad gör du där? Kommentera gärna!

4 kommentarer:

 1. Du har fått Liebster Blog Award av mig :) http://ensidatill.blogspot.com/2011/08/and-oscar-goes-to.html

  Ang. inlägget: Humanisten på Göteborgs Universitets bibliotek har jag bara varit på ett par gånger, verkar vara bra. Hade inget gymnasiebibliotek, men grundskolans var rätt bra däremot :)

  SvaraRadera
 2. Mitt skolbibliotek är litet, jag är där oftare för att jobba med skolarbete än för att låna böcker.

  SvaraRadera
 3. Jag jobbar på ett jättefint skolbibliotek och vi har just gått med i Facebook så du kan jättegärna gå in och titta och gilla. Vi heter Sunnerbogyknasiet bibliotek.

  SvaraRadera