lördag 6 augusti 2011

Bokalfabet 2.0 - I

Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana.
Eller: tiden går fort när man skruvar ihop möbler. En dag (eller några veckor, beroende på hur man ser det) försenat kommer det sista inlägget i mitt eftersläpande bokalfabet 2.0. När enligt O startar upp igen efter sommaren är jag redo att haka på.

1. Först fem ord på I som ska kopplas samman med 1-5 boktitlar som du själv väljer.
Ivrig
Is
Idealisk
Identitet
I

När jag läste barn- och ungdomslitteratur i våras rotade jag igenom kartonger med mina gamla bilderböcker för att hitta kurslitteratur. Där fanns Jag vill också gå i skolan av Astrid Lindgren/Ilon Wikland. Personen bakom det uttalandet tycks vara ivrig.

Född ur kylan av Nora Roberts. Is är en smula kyligt. På engelska heter den till och med Born in Ice. Andra fristående delen i en av Roberts trilogier. Om Brianna som driver ett B&B på Irland, har en syster som är glaskonstnär och den här hösten öppet för en enda gäst, en amerikansk författare. Av någon anledning gillar jag mittenböckerna bäst i de trilogier jag läst av Nora Roberts.

Identitet X är en serie av Francine Pascal som skiljer sig en del från Sweet Valley. Jag kommer inte ihåg så mycket av handlingen och vilket syfte Identitet X, Gaia, hade, men hon var något av en supermänniska, en idealisk människa. Supersmart, kunde massa kampsporter, var snygg. Men förmodligen saknade hon något på det personliga och mellanmänskliga planet. Jag minns inte, gissar bara.

Jag väljer att tolka det som att enligt O den här gången av misstag råkat placera en accent över e i ordet ide. Ide som björnen går i. För just nu läser jag Plugga smart och lär dig mer! av Björn Liljeqvist. Eftersom jag snart ska börja plugga igen och tänkte försöka lära mig hur man gör.

2. En karaktär med för- eller efternamn på I då?

Ida. Emils lillasyster. Dannebrogen.

3. Indignation är amerikanskans vackraste ord enligt Philip Roth. Vilka är dina favoritord? Och nej, de måste inte börja med i.

Just nu gillar jag ordet konditori. Det är så intimt förbundet med sin betydelse att det räcker att läsa/höra/säga ordet för att insvepas i en söt doft av bakelser.

1 kommentar:

  1. Konditori är fint! Trevligare och mysigare än café liksom. Ber om ursäkt för att jag är så kass på att kommentera. Läser dock allt i rss!

    SvaraRadera