tisdag 28 juni 2011

Dagens Dessen

Var på Akademibokhandeln igår för att köpa Mitt perfekta liv till en kompis och hittade den storslaget uppställd på ett bord. Tillsammans med pocketutgåvan av Mycket mer än så och en skylt. Där det stod något i stil med "Köp första delen som pocket!"Och jag stirrade. VA? Nej, nej, nej. Fult försök att lura kunder. Att Along for the Ride kom senare än The Truth about Forever är bara en av anledningarna till att den inte är "första delen". Det finns faktiskt författare som inte skriver serier utan komprimerar sin berättelse till en bok och sen gör om det till nästa och nästa och nästa. En och samma författare kan skriva fristående böcker.

Köp gärna Mycket mer än så som pocket om du vill ha den. Men inte för att den är första delen i serien. Utan för att den är bra.

3 kommentarer:

  1. Vilket lur! Sa du till personalen?

    SvaraRadera
  2. Nej, jag var för feg. Men sen kunde jag ändå inte släppa det så jag mailade butiken. Tydligen ville förlaget marknadsföra böckerna ihop så bokhandeln hade uppfattat att det rörde sig om en serie. Tur att det finns galna fans som upplyser dem om hur det egentligen ligger till...

    SvaraRadera
  3. Men bra att du mejlade! Dessen-nybörjare kommer kanske bli besvikna om de tror att det är en serie om samma personer... (men sen inte besvikna eftersom böckerna är så bra).

    SvaraRadera