måndag 28 november 2011

The Karma Club

av Jessica Brody

Maddy Kasparkova har inte gjort något ont. Hon har varit den perfekta flickvännen, hjälpt sin pojkvän Mason att bli elevrådsordförande och gett honom 15 minuter i rampljuset genom en artikel i Contempo Girl. Så det är verkligen inte rättvist när Mason plötsligt dumpar henne för skolans snyggaste tjej, tillika Maddys ouppnåeliga ideal, Heather.
   Maddys kompisar, som inte heller de haft någon större tur med sina val av pojkvänner, försöker trösta henne med att Mason och Heather kommer få vad de förtjänar en vacker dag. För så funkar karma.
   "En vacker dag" är dock för oprecist för Maddy. Det kan ju ta ÅR innan karma gör något och för att få snabba resultat bestämmer sig Maddy för att kliva in i karmas ställe och se till att både Mason, Heather och kompisarnas ex får sina straff.
   Men det är inte helt oproblematiskt att ge sig i kast med balanserandet av universum...

Det här är en lättsam och underhållande historia om en tjej med ett uppdrag som utförs med krigslist och kreativitet. Inte av Frankies kaliber på något sätt och väldigt förutsägbart. Hantverket är lite klumpigt på sina ställen, vissa saker som ska avslöjas längre fram är nästan självlysande i sin tydlighet när de introduceras. Det här kommer att bli viktigt längre fram!  Till exempel står det redan från första meningen om en av karaktärerna klart vilken funktion hen kommer att spela.
   Men ändå kul med Maddys planer och hur de inte går ut på att få Mason tillbaka utan på att sätta dit honom. Inte så mycket tuggmotstånd men trivsam underhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar