måndag 3 oktober 2011

Hjälp mig fylla i läslistan

Eftersom jag tyckte att jag hade tid över (det har jag inte) och att det finns många böcker där ute som jag vill läsa (det finns det) så började jag skriva upp en lista på böcker jag vill läsa, i bokstavsordning A - Ö, och lade den som en sida här på bloggen.

Vissa bokstäver har flera böcker, men andra har inga alls och det är där ni kommer in i bilden. Har ni några boktips på till exempel H, K, M eller U? Lämna en kommentar så stoppar jag in dem i listan. Jag bryr mig inte om vilken genre det är, men berätta gärna varför jag ska läsa boken (kräver ingen uppsats, men lite mer kreativt än att den är JÄTTEBRA skadar inte).

Idag har jag själv lagt till Saving June (roadtrip! mysterious boy! för oss som gillar Amy & Roger och Himlen börjar här!) och The Statistical Probability of Love at First Sight (bara titeln! tänk om jag kunde bli lika exalterad över morgondagens statistikföreläsning på 3 h!) efter att ha hittat bloggen Anna Reads som jag känner på mig kommer bli ett hot mot min ekonomi. (Sen när jag börjar köpa böcker igen. Hrm.) Jag fyllde också ut G med Gösta Berlings saga eftersom Tina tyckte att man ska läsa den tillsammans med P1. Och för att jag aldrig avslutade den (heller) när jag pluggade litteratur (skäms!). Nu ska det bli ändring! Ambitioner, ambitioner...

8 kommentarer:

 1. På H har jag "Hannas högra hand", inte ny bok, men jag tycker den är läsvärd iaf!

  SvaraRadera
 2. I: I am Not a Serial Killer av Dan Wells (en av mina favoritböcker). Handlar om en 16årig psykopat som försöker fånga fast seriemördaren som härjar i stan. Litegrann som Dexter fanns mycket bättre.

  SvaraRadera
 3. H = Harry Potter och valfri titel i serien.

  Vilken rolig lista, ska fundera vidare på fler böcker.

  SvaraRadera
 4. Mörkt rum av Minette Walters
  Jag har dock inte läst den men den verkar vara bra.

  SvaraRadera
 5. Jag blev tipsade om din blogg av Enligt O när jag efterlyste bokbloggar (gärna som skriver om ungdomsböcker). Vilken fullträff det blev för jag gillar verkligen din blogg. Ska sätta mig och läsa den från början.

  SvaraRadera
 6. Tack Elina, Anna och Amanda för tips jag garanterat aldrig skulle kommit på själv. Sånt är alltid välbehövligt!

  Sofia, Harry P. står i och för sig alltid på omläsningslistan men den här listan får nog begränsas till böcker jag inte läst förut :)

  Välkommen hit, Johanna! Hoppas du fortfarande gillar när du läst lite mer!

  SvaraRadera
 7. aha, läste lite slarvigt. Har du läst Kapitulera omedelbart eller dö? Annars kan du ha den på K. Men den har du säkert läst : )

  SvaraRadera
 8. Jag är så barnsligt förtjust i Kerstin Ekman och skulle gladeligen förslå Urminnestecken eller Hunden, men jag tror inte de riktigt funkar som unga vuxna-litteratur. Om nu det var ett krav?

  Kul att du hoppar på Gösta B, drygt hundra sidor i veckan känns liksom överkomligt, eller hur? ;)

  SvaraRadera