fredag 21 oktober 2011

Oh, the horror! and Oh, the joy!

Bland det roligaste som finns är att reservera böcker - ja, jag har enkla nöjen. Kanske inte själva grejen att klicka på "reservera", men sen när man får veta att boken finns att hämta? Joyjoyhappyhappyjoyjoy!

Igår morse visste jag redan att jag skulle få hämta


men hade en förhoppning om att också plocka hem


vilket en snabbkoll på bibliotekskontot bekräftade. Satt vid en dator i skolbiblioteket och närmast hoppade på stolen.

När jag väl kom till biblioteket hittade jag också några andra böcker. Okej, många andra, men jag var tvungen att begränsa mig. Jag skulle lätt kunna slå läger på "Stadsbiblioteket Avd 2" vid hyllan "Engelska Tonår" som det så fint heter i GOTLIB. Det är mycket möjligt att jag aldrig kommer att ta mig till andra hyllor på Göteborgs stadsbibliotek. Allt jag behöver finns där.

Horror? Jo, när jag skulle låna mina böcker ville inte The Piper's Son bli utlånad. !!!!!!!! Men jag hade ju reserverat så jag tog en kölapp och la fram mitt problem. Tydligen hade den råkat få samma nummer som Alan Williams läsvärda Optimistsegling: en komplett guide och det ställde till problem, men det löste sig. Lyckligtvis. Annars hade jag lagt mig på golvet och skrikgråtit.

Grät gjorde jag inte direkt när jag skildes från mina darlings, men de ville inte lämna mig och personalen fick ta dem ifrån mig. (Eller så var det bara så att jag inte hade rätta knycken när jag skulle skjutsa in böckerna i återlämningsmaskinen och en hjälpsam biblioteksarbetare kom till undsättning (inte på gröna linjen och snabbt över) så att jag kunde vinka adjö och sen välkomna nya vänner ner i mina väskor.)

3 kommentarer:

  1. åh jag har precis läst Lockharts bok. Gillade!

    SvaraRadera
  2. Frankie har just hällt i sig Porters root beer och lämnat The Front Porch när jag måste slita mig för att lördagskompensera mitt otillräckliga veckopluggande. Gah!!!! Men om några timmar är det jag och Frankie igen.

    SvaraRadera
  3. Det är då det startar på riktigt!

    SvaraRadera